Ledaren nr 1, 2020

Johan Oscarsson

Johan Oscarsson

Hej allihopa!

Veckan innan jag började på Strukton hände något som under inga omständigheter får hända – en kollega förolyckades under ett arbete på spåret. Mina tankar går såklart till de anhöriga och till vänner. Detta är naturligtvis inget vi kan acceptera och tillsammans måste vi göra allt som står i vår makt att något liknande aldrig inträffar igen. Jag berör inte detta mer här, men om det är något jag vill Strukton ska vara kända för är det att vi aldrig kompromissar avseende våra medarbetares säkerhet. Inom detta område vill jag verkligen att vi alla hjälps åt och att vi alla alltid vågar lyfta säkerhetsrelaterade frågor – alla inspel rörande hur vi kan höja säkerheten ytterligare i vårt arbete tas tacksamt emot.

Som nyanställd VD har jag ett enormt sug efter att komma ut i verksamheten och dels förstå den dels träffa så många av er som möjligt. Jag började med att hälsa på en hel del kollegor på Västberga-kontoret, sedan hann jag med ett besök på Västerås-kontoret, ett i Gustavsberg (introduktion av nya chefer) samt ett i Södertälje (utbildning). Tanken var att jag skulle fortsätta till många övriga etableringar.

Men så kom viruset, samhället sattes nästan över en natt på paus. Världen stannar – och ändå inte. För när vi inte har något annat val så hanterar vi ju situationen så gott vi kan. Många kommer onekligen att drabbas hårt personligen av både viruset och finanskrisen som följer.

Vi på Strukton har hela tiden följt Folkhälsomyndighetens och andra berörda myndigheters rekommendationer gällande coronaviruset. Riktlinjerna från våra kunder är att de önskar kunna bibehålla så mycket trafik som möjligt och vi har således fullt fokus på att upprätthålla våra leveranser av järnvägsunderhåll.

Det arbete vi utför på Strukton innebär verkligen skillnad i tider som dessa, vi ser till att järnvägen, tunnelbanan eller lokalbanan kan rulla på som vanligt och att vårdpersonal (hjältar – precis som ni), lärare, poliser med flera kommer till och från sina arbetsplatser. Jag är enormt stolt och glad när jag ser vårt bidrag till ett fungerande samhälle – hjärtligt tack allihopa!

För egen del har allt detta inneburit att jag har försökt sätta mig in i verksamheten genom externa och interna Skypemöten, mejlande, telefonerande med mera från kontoret i Västberga – förvisso ser jag järnvägen genom kontorsfönstret men jag saknar verkligen pulsen från verksamheten.

Med det sagt bjuder jag in er till detta nya nummer av Spåradiskt som tar er in i järnvägsvärlden. Det här blir också det sista tryckta numret av Spåradiskt som blir helt digital från och med nästa nummer.

Ta hand om er, varandra och järnvägen så hoppas jag att vi snart ses!

Johan Oscarsson
vd, Strukton Rail

Nästa artikel Kinesiska CRTG bygger ut nya tunnelbanan