Hög tid för Spåradiskt digitalt

Hög tid för Spåradiskt digitalt

Papperstidningar i all ära, men nu behövs även en digital plattform för Spåradiskt.

Struktons kommunikationschef Lisa Borges förklarar varför Spåradiskt nu också blir digital.

– Det är dags. Vi ligger långt fram i vårt miljötänk och det är nödvändigt att vi drar ner på material och skapar en mer hållbar produkt. Vi vill också göra Spåradiskt bredare och mer användarvänlig genom att skapa en digital plattform. Från och med detta nummer kan våra läsare välja om de vill ha papperstidningen eller den digitala versionen.

Eller både och!

Lisa understryker att det inte handlar om att avveckla papperstidningen, snarare om att kunna bredda och utveckla innehållet.

– Vi är många som fortfarande tycker om att läsa en fysisk tidning, ha den liggande och bläddra i då och då. En papperstidning är också bra att dela ut vid mässor och ­andra sammankomster. Men med en digital version kan vi förutom miljöaspekten också utveckla ­Spåradiskt mer innehållsmässigt. Vi kommer till exempel att ladda den med rörligt material från några av våra reportage.

Samtidigt som mer innehåll läggs över i den digitala ­versionen ses produktion och distribution av den tryckta ­tidningen över.

Nedbrytbart emballage i form av plast utvunnen ur majs eller sockerrör ska användas istället för vanlig plast, och när färre tidningar distribueras blir det mindre utsläpp från transporter.

Lisa Borges

Lisa Borges

– Strukton jobbar för hållbarhet och digitali­sering, säger Lisa Borges. Många anställda har ett starkt miljötänk och några har hört av sig med tankar om att tidningen behöver bli mer miljövänlig, vilket är väldigt positivt! Det känns kul och självklart att vår kära Spåradiskt ­hänger med sin samtid.

www.sparadiskt.se

Nästa artikel Hur räls är du?